Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Замовити продукцію «Рудь»:

http://zakaz.ua/

Опис страви

Хрустке тісто кадаїф та ніжна сирна начинка з цукатами — це кнафе, популярний десерт східної кухні.

На батьківщині кнафе — у Туреччині, Греції та Єгипті — для начинки традиційно обирають солонуватий домашній сир, часто козиний. 

Кнафе простий у приготуванні — потрібна лише вправність у перевертанні його на сковороді. Оскільки тісто ніжне, крихке й розсипчасте, поводитися з ним потрібно дуже обережно, щоб не пересмажити й не порушити цілісність десерту.

Класичний рецепт кнафе

Готовий гарячий кнафе поливають густим сиропом із цукру, води й декількох крапель трояндової чи апельсинової есенції. Зверху десерт прикрашають подрібненими фісташками.

Kadaif
Легко Вечеря

Інгредієнти

Тісто кадаїф ТМ «Рудь» 400 г
Цукати 100 г
М’який пастоподібний сир 250 г
Лимон 1 шт.
Цукор 200 г
Вода 200 мл
Класичний рецепт кнафе

Приготування

1. Для начинки збиваємо у блендері сир зі 100 г цукру, додаємо цукати та 1 г лимонної цедри. Ретельно перемішуємо.

2. Розморожене тісто кадаїф розділяємо на волокна і дрібно нарізаємо кулінарними ножицями.

3. Готуємо сироп. Розчиняємо у воді решту цукру із соком лимона і даємо прокипіти — без уварювання.

4. Розділяємо тісто на дві частини. Першу частину викладаємо у сковороду діаметром 26–28 см. Утрамбовуємо. Розподіляємо начинку.

5. Зверху накриваємо другою частиною тіста. Притискаємо.

6. Ставимо на малий вогонь та готуємо до рум'яної скоринки внизу. Коли низ підрум'яниться, за допомогою тарілки перевертаємо кнафе й обсмажуємо з іншого боку до золотистого кольору.

7. Готовий кнафе поливаємо цукровим сиропом і даємо просочитися протягом двох годин.

Відрізаємо шматочок та насолоджуємося фантастичним смаком розкішного східного десерту!


Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.