
Кнафе
НазадОпис страви
Хрустке тісто кадаїф та ніжна сирна начинка з цукатами — це кнафе, популярний десерт східної кухні.
На батьківщині кнафе — у Туреччині, Греції та Єгипті — для начинки традиційно обирають солонуватий домашній сир, часто козиний.
Кнафе простий у приготуванні — потрібна лише вправність у перевертанні його на сковороді. Оскільки тісто ніжне, крихке й розсипчасте, поводитися з ним потрібно дуже обережно, щоб не пересмажити й не порушити цілісність десерту.
Класичний рецепт кнафе
Готовий гарячий кнафе поливають густим сиропом із цукру, води й декількох крапель трояндової чи апельсинової есенції. Зверху десерт прикрашають подрібненими фісташками.
Інгредієнти
Тісто кадаїф ТМ «Рудь» | 400 г |
Цукати | 100 г |
М’який пастоподібний сир | 250 г |
Лимон | 1 шт. |
Цукор | 200 г |
Вода | 200 мл |

Приготування
1. Для начинки збиваємо у блендері сир зі 100 г цукру, додаємо цукати та 1 г лимонної цедри. Ретельно перемішуємо.
2. Розморожене тісто кадаїф розділяємо на волокна і дрібно нарізаємо кулінарними ножицями.
3. Готуємо сироп. Розчиняємо у воді решту цукру із соком лимона і даємо прокипіти — без уварювання.
4. Розділяємо тісто на дві частини. Першу частину викладаємо у сковороду діаметром 26–28 см. Утрамбовуємо. Розподіляємо начинку.
5. Зверху накриваємо другою частиною тіста. Притискаємо.
6. Ставимо на малий вогонь та готуємо до рум'яної скоринки внизу. Коли низ підрум'яниться, за допомогою тарілки перевертаємо кнафе й обсмажуємо з іншого боку до золотистого кольору.
7. Готовий кнафе поливаємо цукровим сиропом і даємо просочитися протягом двох годин.
Відрізаємо шматочок та насолоджуємося фантастичним смаком розкішного східного десерту!