Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Замовити продукцію «Рудь»:

http://zakaz.ua/

Опис страви

Традиційний грецький десерт із трьома шарами: хрустке тісто кадаїф, ванільний заварний крем і збиті вершки. Зверху — щедра порція подрібнених фісташок.

Приготуйте цю смакоту на власній кухні — і ваш дім наповниться запахом свіжоспеченої здоби, тепла та затишку. Із тістом кадаїф від «Рудь» приготування буде легким та приємним, а випічка — ніжною й апетитною.

Ніжний екмек кадаїф із кремом та збитими вершками

Готовий екмек можна подавати і з кулькою пломбіру — для особливої свіжості.

Kadaif
Помірно Обід

Інгредієнти

Тісто кадаїф ТМ «Рудь» 500 г
Вершкове масло «Хуторок селянський», 72,5 % 200 г
Цукор 5 склянок
Вода 1,5 склянки
Лимон ½ шт.
Кориця 1 паличка
Молоко ТМ «Рудь» 4 склянки
Жовтки 4 шт.
Кукурудзяний крохмаль ½ склянки
Ванільний екстракт 1 ч. л.
Жирні вершки 2 склянки
Цукрова пудра 2 ст. л.
Подрібнені фісташки за смаком
Ніжний екмек кадаїф із кремом та збитими вершками

Приготування

1. Підготуємо тісто. Розігріваємо духовку до 180 °C. Розпушуємо тісто кадаїф і змащуємо його розтопленим вершковим маслом.

2. Викладаємо тісто у форму для випікання, рівномірно розподіляємо.

3. Випікаємо протягом 30–35 хвилин до золотистого кольору.

4. Готуємо сироп. У каструлі перемішуємо 2 склянки цукру, воду, сік половини лимона. Додаємо паличку кориці.

5. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо впродовж 10 хвилин. Забираємо корицю, даємо сиропу охолонути.

6. Кадаїф заливаємо охолодженим сиропом. Даємо настоятися, щоб тісто повністю увібрало сироп.

7. Готуємо крем. У каструлі змішуємо молоко, склянку цукру, жовтки, крохмаль і ваніль.

8. Ставимо на середній вогонь. Постійно помішуючи, варимо до загустіння. Охолоджуємо крем до кімнатної температури.

9. Збираємо десерт. На просочений сиропом кадаїф викладаємо крем, розрівнюємо.

10. Збиваємо вершки з цукровою пудрою до стійких піків і викладаємо поверх крему.

11. Посипаємо подрібненими фісташками. Залишаємо в холодильнику на дві години.

Розрізаємо на порційні шматочки та кличемо домашніх до столу!

Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.