
Торт «Дубайський шоколад» із тістом кадаїф
НазадОпис страви
Дубайський шоколад підкорив серця любителів десертів по всьому світу і став символом розкоші та вишуканого смаку. Його використовують у кондитерському мистецтві, додають до елітних десертів, застосовують у молекулярній кухні.
Якщо ви теж у захваті від дубайського шоколаду, обов’язково спробуйте версію десерта у вигляді торта. Він складається із чотирьох шарів: ніжного шоколадного коржа, хрусткої фісташкової начинки з тістом кадаїф, вершкового крему та насиченого ганашу.
Рецепт торта «Дубайський шоколад» із тістом кадаїф
Залиште готовий торт настоятися у холодильнику на дві години — й у вас вийде вишуканий десерт, яким із насолодою поласує вся родина.
Інгредієнти
Цукор | 275 г |
Борошно | 155 г |
Какао-порошок | 50 г |
Розпушувач | 2 ч. л. |
Молоко ТМ «Рудь», 2,5 % | 180 мл |
Яйця | 1 шт. |
Вершкове масло «Рудь», 82,5 % | 100 г |
Мелена кориця | ⅓ ч. л. |
Сіль | ¼ ч. л. |
Оливкова олія | 115 мл |
Тісто кадаїф ТМ «Рудь» | 300 г |
Білий шоколад | 180 г |
Фісташкова паста | 180 г |
Вершки, 33 % | 520 мл |
Сир маскарпоне | 250 г |
Темний шоколад | 100 г |

Корж:
- цукор — 200 г
- борошно — 155 г
- какао-порошок — 50 г
- розпушувач — 2 ч. л.
- мелена кориця — ⅓ ч. л.
- сіль — ¼ ч. л.
- оливкова олія — 115 мл
- молоко — 180 мл
- яйце — 1 шт.
Фісташкова начинка:
- вершкове масло — 100 г
- тісто кадаїф — 300 г
- білий шоколад — 180 г
- фісташкова паста — 180 г
Крем:
- вершки, 33 % — 400 мл
- цукор — 75 г
- сир маскарпоне — 250 г
Ганаш:
- темний шоколад — 100 г
- вершки, 33 % — 120 мл
Приготування:
1. Розігріваємо духовку до 180 °C. Змащуємо форму для випічки (26 см) оливковою олією. Дно застилаємо пергаментом, стінки посипаємо борошном.
2. Для коржа з’єднуємо цукор, борошно, какао, розпушувач, корицю та сіль.
3. Додаємо до сухих інгредієнтів оливкову олію, молоко та яйце. Розмішуємо вінчиком до однорідності.
4. Переливаємо тісто у форму. Випікаємо близько 25–30 хвилин. Даємо охолонути.
5. Дістаємо корж із форми. Відділяємо від дна папір і, за потреби, підрівнюємо верхівку. Викладаємо корж назад у форму.
6. Для начинки розігріваємо на сковороді вершкове масло. Дрібно нарізаємо тісто кадаїф. Обсмажуємо, помішуючи, до рум’яності. Даємо повністю охолонути.
7. Розтоплюємо білий шоколад у мікрохвильовці або на паровій бані. Змішуємо з фісташковою пастою. Додаємо тісто кадаїф.
8. Викладаємо начинку на корж у формі та розрівнюємо. Ставимо у холодильник на одну годину.
9. Для крему збиваємо міксером вершки та цукор до густих піків. Лопаткою додаємо маскарпоне.
10. Розподіляємо вершковий крем по фісташковій начинці. Ставимо у холодильник на дві години.
11. Для ганашу дрібно нарізаємо шоколад. Заливаємо гарячими вершками та розмішуємо до однорідності. Трохи охолоджуємо.
12. Виливаємо ганаш на торт, акуратно розрівнюємо. Ставимо в холодильник на дві години. Прикрашаємо фісташками.
Насолоджуємося!