Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Замовити продукцію «Рудь»:

http://zakaz.ua/

Опис страви

Бажаєте спробувати щось незвичайне? Приготуйте пахлаву з тістом кадаїф — варіант традиційних східних солодощів з хрусткою та водночас ніжною текстурою. Головна відмінність від класичної пахлави — кадаїф, особливе тісто, що має вигляд тоненьких, схожих на локшину волокон.

Пахлава із цим тістом виходить хрусткою зовні, але м'якою всередині, з приємною горіхово-медовою ноткою. Рулетики з волокнистого, просоченого вершковим маслом тіста й горіхів, викладають у форму та запікають. Готовий десерт просочують ароматним сиропом та прикрашають щедрою порцією горіхів.

Ніжна та хрустка пахлава з тістом кадаїф

Охолодіть пахлаву до кімнатної температури та подавайте з подрібненими фісташками або краплею меду. Десерт прекрасно смакує з м’ятою та чашкою міцного чаю.

Kadaif
Легко Вечеря

Інгредієнти

Тісто кадаїф ТМ «Рудь» 500 г
Вершкове масло «Хуторок селянський», 72,5 % 200 г
Волоські горіхи (фісташки) 200 г
Цукор 250 г
Кориця мелена 1 ч. л.
Вода 200 мл
Мед 3 ст. л.
Сік лимона 1 ст. л.
Екстракт ванілі 3 краплі
Ніжна та хрустка пахлава з тістом кадаїф

Приготування

1.  Для начинки подрібнюємо горіхи, додаємо 50 г цукру та корицю, перемішуємо.

2. Формуємо пахлаву. Розігріваємо духовку до 180 °C. Застеляємо форму пергаментом, змащуємо вершковим маслом.

3. Беремо невеликий пучок тіста кадаїф, розкладаємо на поверхні близько 20 см завдовжки.Посипаємо 1,5 ч. л. горіхової начинки.

4. Згортаємо тісто в рулетик. Формуємо ще кілька штук.

5. Викладаємо рулетики у форму 30х20 см впритул один до одного.

6. Рівномірно поливаємо розтопленим вершковим маслом із ложки.

7. Випікаємо при 180 °C близько 40 хвилин, доки пахлава не стане золотистою і хрусткою.

8. Для сиропу в каструлі змішуємо воду, 200 г цукру та лимонний сік, доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин на середньому вогні.

9. Додаємо мед та екстракт ванілі. Перемішуємо та знімаємо з вогню. Охолоджуємо до кімнатної температури.

10. Гарячу пахлаву заливаємо холодним сиропом за допомогою ложки. Даємо настоятися протягом двох годин, щоб сироп увібрався.

Смакуємо!


Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.